top of page
PERSONALIZED APPROACH

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Heemkring

BODEGHAVE

Meer dan een halve eeuw lang al bekommert heemkring Bodeghave zich intensief om de lokale geschiedenis en het cultuurhistorisch erfgoed van de gemeente Sint-Martens-Bodegem. De overzichtstentoonstelling "50 jaar heemkring Bodeghave", opgezet naar aanleiding van zijn gouden jubileum in november 2015, illustreerde de rijke geschiedenis en de bonte waaier aan activiteiten die de kring in de voorbije 50 jaar realiseerde.

Vooral door middel van tentoonstellingen en publicaties wil de heemkring de boeiende geschiedenis van ons dorp in de kijker plaatsen en de interesse ervoor bij jong en oud(er) bevorderen. Prachtige voorbeelden hiervan waren de tentoonstelling "In een klein stationneke", dat de geschiedenis van het station en de spoorweg in Bodegem illustreerde, de expositie "Bodegem, een klein dorp in de Grooten Oorlog" en de openluchttentoonstelling "Omzien naar ons dorp" - om er slechts enkele te noemen.

Ook het "jonge volkje" verdient onze aandacht. Met de basisschool Klavertje Vier worden geregeld samenwerkingsprojecten opgezet om leerkrachten en leerlingen de kans te bieden het lokale erfgoed beter te leren (ver)kennen.

Uiteraard ijvert de kring eveneens voor het in stand houden van het sprankelende volksleven in al zijn facetten en wil hij graag fungeren als beschermheer van het "Beugoems" dialect. Niet voor niets trouwen koos heemkring Bodeghave bij zijn oprichting in 1965 voor de leuze: "Wat waard is, blijve, wat mooi is, weze verdedigd".

Mocht u meer willen weten over de werking van de heemkring, contacteer dan gerust één van onze bestuursleden via deze website.

bottom of page